Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Rss
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

 

Home »

Clotilde Armand: Să distrugem o valoare ca Pădurea Băneasa pentru probleme de circulație este un nonsens

Clotilde Armand: Să distrugem o valoare ca Pădurea Băneasa pentru probleme de circulație este un nonsens

 

Clotilde Armand, consilier local USR în sectorul 1, a afirmat că hotărârea Consiliului local (CL) privind declararea drumului forestier din Pădurea Băneasa cale de acces de interes local nu rezolvă problemele de circulație vizând cartierul Greenfield și distruge această pădure, viceprimarul Aurelian Bădulescu exprimând o opinie contrară.

"Problemele de circulație în București abia încep și să distrugem o valoare cum este Pădurea Băneasa pentru probleme de circulație este un nonsens de fapt. (...) Refuzăm un heirupism populist care nu duce spre o dezvoltare urbană de calitate. (...) Eu consider că acest proiect nu rezolvă deloc problema, o rezolvă extrem de punctual, nu o va rezolva când vor fi 18.000 de oameni acolo, nu o rezolvă, pentru că sunt oameni din afara cartierului care vor lua acest drum, nu o rezolvă pentru că va distruge pădurea", a spus Clotilde Armand, la o dezbatere organizată de USR sector 1 pe această tematică.

În opinia sa, trebuie găsite soluții temporare, pe termen mediu și lung. Ea consideră necesare garanții că soluțiile temporare nu vor fi permanente.

"Sunt foarte multe soluții, ar putea fi un tramvai (...), un alt tip de transport. Eu am insistat ca o școală și o grădiniță să fie deschise acolo, ca să fie nevoie de mai puțin transport, să avem acolo magazine, un dispensar, să avem ce au nevoie, e un cartier întreg. (...) Să fie mai puțin trafic și să fie gestionat altfel, prin transport în comun și prin niște accese la Centură și la DN1. (...) Trebuie un buchet de soluții", a adăugat Clotilde Armand.

Potrivit lui Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei, cetățenii sectorului 1 au decis prin reprezentanți referitor la deschiderea drumului Vadul Moldovei.

"În CL al sectorului 1 am stabilit că vom deschide împreună cu ministerele de resort, după consultarea interministerială, având la bază discuțiile pe care le-am purtat cu locuitorii de acolo, în urma problemei apărute prin închiderea Vadului Moldovei, generată de hotărârea Curții Constituționale, că asta e soluția cea mai bună. Care? Să deschidem pe un drum de un aliniament de 10 metri pătrați împreună cu trotuarele de 12 o cale de trecere prin pădure. Nu taie, domne, nimeni pădurea! (...) Cetățenii sectorului 1 au decis prin reprezentanți ca să se treacă la această formă de execuție prin pădure cale de acces. Stop. Următorul pas este elaborarea de către Municipiul București a încă unui drum subteran, care va fi în următorii doi ani, pentru că trebuie să legăm de Henri Coandă. (...) Prin pădure dumneavoastră veți trece, cu ajutorul lui Dumnezeu, în această toamnă, dacă suntem lăsați în pace și nu ni se atacă hotărârile de consiliu", a afirmat Bădulescu.

Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, a menționat că există o procedură de scoatere din fondul forestier.

"Prejudiciile sunt cred că minime sau deloc în ce privește tăierile de arbori acolo. Se va face și canalizare și apă", a spus Ștețco.

George Moloca, locuitor al cartierului Greenfield, este de părere că pot fi și soluții ecologice dacă într-adevăr există o teamă că deschiderea acestui drum va genera acele tăieri de copaci. "Nu este cazul, ele există deja, doar că nu se mai circulă. (...) Există drumuri prin pădure în toată lumea iar acest drum are în totalitatea lui cred că un kilometru și jumătate", a declarat Moloca.

Adrian Răschip, un alt locuitor al cartierului Greenfield, crede că o soluție de urgență pe termen scurt este doar reluarea accesului pe drumul Vadul Moldovei. El a menționat că, pentru a ieși din cartier cu automobilul pe aleea Teișani, de circa un kilometru, și a ajunge pe șoseaua de centură sau pe DN1, îi poate lua și 50 de minute.

AGERPRES/(A, AS — autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

2017-09-06 22:44:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi